Vila del Llibre | Montblanc Vila
La Xarxa de Viles del Llibre treballa perquè els territoris trobin en el llibre l’oportunitat per activar una economia sostenible. Propostes de literatura viva!
vila del llibre, booktown, activitats literàries, fira del llibre, fires del llibre, mercat del llibre, taller d'escriptura, oficis del llibre
51066
page,page-id-51066,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,tactile child-child-ver-1.0.0,tactile-ver-1.6,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

LA VILA DEL CAMP DE TARRAGONA

La Vila del Llibre de Montblanc és dintre de muralla. S’hi accedeix pel Portal de Sant Jordi i, prenent el Carrer dedicat a l’advocat i escriptor Joan Poblet i Teixidó, comença la descoberta dels seus racons i places amb llibres que omplen els seus espais més quotidians: botigues, portals…

MONTBLANC

Passejar per la vila ducal de Montblanc és fer un recorregut per un museu a l’aire lliure. La ciutat va destacar com a important centre de comerç durant l’edat mitjana i va viure el seu moment àlgid amb la creació del Ducat de Montblanc el 1387, època on va néixer un dels seus trets arquitectònics diferencials: el recinte emmurallat.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Un booktown és un espai de cultura viva on la participació de la societat civil és clau per a la seva construcció. A Montblanc, l’Associació Literària L’Escarritx lidera la participació de tots els habitants de la Vila tant pel que fa al seu festival anual com en relació a les activitats literàries que s’organitzen durant tot l’any.

PATRIMONI LITERARI

Destaca la figura de l’ il·lustre montblanquí Joan Poblet i Teixidó. Filòleg i entusiasta seguidor de les normes de Pompeu Fabra, escriví diversos treballs d’investigació sobre la història de la Conca de Barberà i deixà començada una història de la vila. Fou l’autor de l’actual nomenclàtor dels carrers del centre històric de la vila.

Els Encants del Llibre de Montblanc

Carrer Riber, 30 | Tancat temporalment

Una antiga sucursal bancària situada al Carrer Riber 30 és ara “Els Encants del Llibre de Montblanc”, un espai de recollida, classificació i venda de llibre vell a preus populars que comença amb un fons literari de més de 6.000 llibres. A més, la Unió de Botiguers ha impulsat la iniciativa “Els Petits Encants del Llibre”, un racó de llibre vell dintre de cada botiga, que es mantindrà de manera estable durant tot l’any, i que invita la gent a trobar títols que tenen a veure amb l’activitat de cadascun dels comerços.

VOLS CONVERTIR-TE EN UNA VILA DEL LLIBRE?

Contacta amb nosaltres

CONTACTA