Vila del Llibre | Montblanc Vila
Vila del Llibre
51066
page,page-id-51066,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,tactile child-child-ver-1.0.0,tactile-ver-1.6,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

LA VILA DEL CAMP DE TARRAGONA

La Vila del Llibre de Montblanc és dintre de muralla. S’hi accedeix pel Portal de Sant Jordi i, prenent el Carrer dedicat a l’advocat i escriptor Joan Poblet i Teixidó, comença la descoberta dels seus racons i places amb llibres que omplen els seus espais més quotidians: botigues, portals…

MONTBLANC

Passejar per la vila ducal de Montblanc és fer un recorregut per un museu a l’aire lliure. La ciutat va destacar com a important centre de comerç durant l’edat mitjana i va viure el seu moment àlgid amb la creació del Ducat de Montblanc el 1387, època on va néixer un dels seus trets arquitectònics diferencials: el recinte emmurallat.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Un booktown és un espai de cultura viva on la participació de la societat civil és clau per a la seva construcció. A Montblanc, l’Associació Literària L’Escarritx lidera la participació de tots els habitants de la Vila tant pel que fa al seu festival anual com en relació a les activitats literàries que s’organitzen durant tot l’any.

PATRIMONI LITERARI

Destaca la figura de l’ il·lustre montblanquí Joan Poblet i Teixidó. Filòleg i entusiasta seguidor de les normes de Pompeu Fabra, escriví diversos treballs d’investigació sobre la història de la Conca de Barberà i deixà començada una història de la vila. Fou l’autor de l’actual nomenclàtor dels carrers del centre històric de la vila.

Els Encants del Llibre de Montblanc

Carrer Riber, 30 | Tancat temporalment

Una antiga sucursal bancària situada al Carrer Riber 30 és ara “Els Encants del Llibre de Montblanc”, un espai de recollida, classificació i venda de llibre vell a preus populars que comença amb un fons literari de més de 6.000 llibres. A més, la Unió de Botiguers ha impulsat la iniciativa “Els Petits Encants del Llibre”, un racó de llibre vell dintre de cada botiga, que es mantindrà de manera estable durant tot l’any, i que invita la gent a trobar títols que tenen a veure amb l’activitat de cadascun dels comerços.

VOLS CONVERTIR-TE EN UNA VILA DEL LLIBRE?

Contacta amb nosaltres

CONTACTA